8.1.2017

Sushi Bowl eli pilko, tyttö, pilko!






Meidän piti lähteä lauantaina Helsinkiin, LUXiin ja syömään korealaista (onko muuten kukaan testannut Mariankadun Korean Housea ja heidän bulgogiaan?), mutta tammikuu käytti kylmää kouraa ja pakkaslukemien lisäksi riepotteli lunta maailmaan niin ettei ikkunasta ulos nähnyt.

Katsoimme parhaaksi pysytellä aloillamme.

Niinpä meillä oli yhtäkkiä edessämme kokonainen vapaapäivä vailla suurempia suunnitelmia. Mutta päivä kuin päivä, yksi on varmaa: me olemme takuulla nälkäisiä taas jossain vaiheessa. Päätimme siis kokata yhdessä pitkän kaavan mukaan. Sekin hyvä puoli lasten kasvamisessa on, että keittiössä on vuosi vuodelta enemmän pilkkojia :)

Koska olimme jo virittäytyneet ruoan suhteen tietylle taajuudelle, oli menun makuumaailma jo suurinpiirtein selvillä, vaikkakin lipsahdimme vähän Korean naapurimaan puolelle. Teimme alkuun vadillisen sushimeininkiä ja pääruoaksi ohuen ohuina siivuina nopeasti paistettua, makeassa soija-mirini-valkosipulikastikkeessa marinoitua naudanlihaa.

Sushikulhon resepti on Richard McCormickin mainiosta kirjasta Tokio, ja sen ajattelin kanssanne jakaa.

Sushikulho

Tee ensin sushiriisi joko Tokio-kirjan reseptin mukaan tai sushiriisipakkauksen ohjetta noudattaen. Mausta ja laita jäähtymään viileään, ei kuitenkaan jääkaappiin.

Valmista Tokyo Gold -kastike. Tässä ohje suoraan kirjasta, jossa se on merkitty neljälle. Me teimme kyllä paljon reilumman satsin (ja joimme kannukaupalla vettä koko illan).

2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl greippimehua
3 rkl soijakastiketta
1 rkl vaaleaa seesamiöljyä
1/2 tl chiliä
1/2 tl raastettua inkivääriä
1 tl hunajaa
1 rkl hienonnettua korianterin vartta (me laitoimme korianteria valmiista yrttiruukusta)
1 rkl hienonnettua kevätsipulin vartta (ei ollut saatavilla meidän kaupastamme)

Sekoita kaikki ainekset. Voit käyttää sellaisenaan, tai lämmittää ennen tarjoilua.

Tykötarpeet:

Pilko avokadoa, kurkkua ja retiisejä, leikkaa saksilla merileväarkista ohuita suikaleita. Kirjassa kalana käytettiin savustettua lohta, meillä oli graavilohta (jep, jano). Huuhtele ituja tai versoja, kuten meillä tässä.

Kokosimme yhden annoskulhon kuvausta varten, mutta muuten asettelimme kaikki ainekset suurelle vadille. Kastiketta pohjalle, riisiä pediksi ja päälle kala ja kasvikset. Kastiketta jokainen sai annostella vielä pöydässä tarpeen mukaan, ja tarjolle laitettiin myös garia eli pikkelöityä inkivääriä sekä wasabia. Niin hyvää!

Lue lisää: Testissä Richard McCormickin Pariisi.
TallennaTallenna

2 kommenttia:

  1. Ei hyvää päivää, mähän voisin herkutella jo nää kuvat:) Oih, tätä pitää kokeilla! Kiitos vinkistä♥

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"