30.9.2012

Vieraileva kirjoittaja/ "Gilmore Girls"



"Tulin kertomaan teille Gilmoren tytöistä, joka on meidän, Kirjatoukan tyttöjen lempitv-sarja. Me emme ole katsoneet yhtäkään jaksoa telkkarista, vaan katsomme niitä dvd:ltä. Saimme ensimmäisen tuotantokauden ollessamme Ranskassa. Siitä se sitten jatkui ja nyt jäljellä on enää parikymmentä jaksoa, mikä on todella surullista sillä sarjaa voisi katsoa vielä vaikka kuinka monta  jaksoa! Saamme katsoa vain yhden jakson päivässä. Joka päivään yritän mahduttaa yhden jakson, vaikka koulujuttuja olisi vaikka kuinka paljon. Viikonloppuisin ja kesälomalla "yksi jakso päivässä" -sääntö ei ole kiva, sillä päivässä ehtisi katsoa ainakin kolme jaksoa muiden juttujen ohella.

Yksikään jakso ei ole ollut tylsä Roryn ja Lorelain juttuja kuunnellessa. Jokaisessa jaksossa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Roryn (Alexsis Bledel) ja Lorelain (Lauren Graham) vuoropuhelut ovat uskomattoman hauskoja! He puhuvat todella nopeasti ja tekstit juoksevat ruudulla niin nopeasti, että ne juuri ja juuri ehtii lukea. Roryn ja Lorelain äiti-tytär suhde on uskomaton!

He kertovat toisilleen jokaisen jutun liittyy se mihin tahansa, poikiin, suhteeseen tai kouluun. Lorelailla on todella huonot välit vanhempiiinsa. Hän tuli raskaaksi 16-vuotiaana ja lähti kotoa. Lorelai ei ole ottanut yhteyttä vahempiinsa kovin useasti. Noin pari kertaa vuodessa he ovat nähneet. Kunnes Lorelai tarvitsee raha-apua Roryn Chiltonin lukiomaksuja varten ja pyytää niitä vanhemmiltaan. He maksavat Chiltonin mielellään yhdellä ehdolla, että Rory ja Lorelai käyvät joka ikinen perjantai illallisella luonaan. Lorelai suostuu hieman vastahakoisesti ehdotukseen, mutta hyväksyy sen kuitenkin. Tästä tulee kaikkien 7 tuotantokauden perinne. Roryllä kuitenkin on hyvä suhde mummoonsa ja vaariinsa.

Lorelai ja Rory eivät kokkaa itse kotona ollenkaan, he tilaavat joko kiinalaista ruokaa tai pizzaa kotiin tai käyvät Luken kahvilassa syömässä. Luken kahvilä näkyy melkein joka jaksossa, sillä molemmat Rory ja Lorelai eivät pysty elämään  ilman kahvia.  Luke on huolissaan Lorelaista sillä hän juo kofeiinia enemmän kun laki sallii. Siihen kofeiinimäärään ei pysty kukaan muu kuin Lorelai Gilmore!

Vaikkakin meillä on jäljellä enää pari jaksoa, Gilmoren tyttöjen katselu ei lopu! Luultavasti alamme katsoa sarjaa alusta tai ainakin yhden jakson sieltä ja toisen täältä aina kun ehtii.

Pyysin äidiltä vaikka kuinka monta kertaa, että kirjottaisi blogiin Gilmoren tytöistä, kunnes äiti sanoi: "Kirjoita itse!"

Sarjan tunnusbiisin voit kuunnella täällä.
Hauska kangaskassi on täältä."

Tämän blogipostauksen vieraskirjoittajana toimi Kirjatoukan tytär, pälpättävästä duosta nimeltä Pulppu & Pulina tuttu Pulppu.

6 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus! Gilmoren tytöt on minunkin lempisarjojani, katsomme sitä vähitellen uudestaan mieheni kanssa. Jaksoja voisi tosiaan katsoa vaikka kuinka monta peräkkäin, mutta joskus tuollainen rajoitus voisi olla hyvä niin ei lopu hyvä sarja liian aikaisin kesken. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä Pulppu, otan vinkistä vaari ja tutkailen salaperäisesti, että onko Minen teini tutustunut kyseiseen sarjaan. Vieläkö sitä Suomessa myydään?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! DVD boxeja myydään ainakin stockmannilla ja anttiloissa. Saa varmaan myös nettikaupoista. Boksenja on 7, yhtä monta kuin tuotantokausiakin. Jokaisessa bxissa on n. 22 jakosa, eli yhteensä n. 154.
    Terveisin Pulppu(ihan tyhmä nimi!)

    VastaaPoista
  4. Hei Pulppu, täälläkin katsotaan Gilmoreja DVD:ltä, nyt menossa 4. kausi. Katson niitä äitin kanssa...

    terkuin, Laura 10 v

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura! Kiva, kun viestitit.:)
      Sinulla on monta todella hauskaa jakosa edessä!!

      terv. Pulppu

      Poista
  5. No nyt minunkin pitää ilmeisesti hommata nuo dvd:t vai näkyykö vanhat jaksot Netflixin puolella? Muutamia olen aikoinaan katsonutkin ja tykännyt, mutta saattaisi Pikku Muru (onko tuokaan parempi kuin Pulppu ;), vanhempien pitäisi selkeästi miettiä bloginimiä enemmän) tykätä.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"