10.7.2012

Päiväni laventelina, osa 14















Mitä ikinä suuria kokkaussuunnitelmia Kirjatoukalla olikaan Ranskan varalle, niin hohkaava helle pehmitti ne vain kaukaisiksi muistoiksi. Käytännössä me kotipäivinä vain pilkoimme pari tomaattia, siivutimme laiskasti makkaranpätkää ja nautimme uima-altaan reunalla tapenade-leipiä. Couscous taisi olla suurin ponnistukseni. Helppoa ja hyvää.

Kesäinen couscous:

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Jos löydät valmiiksi maustetun sekoituksen, sen parempi (siis helpompi).
Lisää valmiiseen couscousiin pienenpieneksi pilkottua tomaattia, paprikaa, kurkkua, fetaa, sipulia (varsineen), erilaisia pähkinöitä tai siemeniä, oliiveja, pilkottuja aprikooseja, litteälehtistä persiljaa... no jaa, melkein mitä vain. Mausta rehvakkaasti.

2 kommenttia:

  1. Niin, nyt tiedät millaista Minen elämä on kolme kuukautta vuodesta. Helle pitää huolen siitä, että keittiö on kirosana. Ruoanlaitto vastenmielisintä puuhaa mitä olla saattaa. Ja kuitenkin syödäkin pitäisi. Ja mieluiten hyvin. Siinä vasta pulma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me huomasimme, että kaikista parhaiten jengille maistui kasvisruoka. Ihan yksinkertainen kesäkurpitsasalaatti, esimerkiksi, tai tomaattisalaatti. Sitruunaista tonnikala-tahnaa tein myös jääkaappiin kulhollisen, se liukeni suupaloina sopivasti iltapäiväksi rapsakoituneen patonginpalan kyydissä silloin kuin kullekin sopi. Paljon ei tarvittu. Hangossakin huomaan, että kesäkeittiö olisi kiva; saisi ulkona pilkkoa, touhuta...

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"