30.7.2012

Kylkiluut esiin







Yhtenä iltana, kun kaatosade hääti meidät ystävinemme pihalta istuskelemasta, ja yhdet vieraista eivät tulleetkaan, mutta eräät toiset eksyivät pöydän ääreen, tarjosimme koko porukalle possunribsejä ja kaalisalaattia, sekä lime-rommi-drinkkejä.

Näin se meni.

Osta reilu määrä ribsejä (usko pois, niille ei riitä mikään kun pääsevät käsiksi!)
Kiehauta marinadi parista litrasta lihalientä, 3 desistä soijaa ja desistä sokeria. Kaada kuuma liemi ribsien päälle, ja pistä vuoka uuniin (175 C) kolmeksi tunniksi.

Tee ennen tarjoilua ribseille vielä kastike desistä hunajaa, lorauksesta kokoonkeitettyä haudutuslientä ja kourallisesta paahdettuja seesaminsiemeniä.

Kun ribsit ovat muhineet sen kolmisen tuntia, kääntele ne grillissä rapeiksi ja asettele laakealle vadille. Valele hunajakastikkeella ja riipaise reilu nivaska basilikanlehtiä päälle.

Tarjoa ribsien kanssa kaali-majoneesisalaattia ja Sailor Tom-drinksuja.

Lasillinen Sailor Tom'ia:
4 cl tummaa rommia
5-10 mintunlehteä
1/2 lime
1-3 tl (palmu)sokeria
Jäitä
Ginger alea

Ribsien ohje on peräisin tv-sarjasta "Tomin keittiö" ja drinkki on Tomi Björckin peruja myös, sen olemme esitelleet aikaisemmin täällä.



2 kommenttia:

  1. Minun sydämmeni pakahtuu, kun luen näitä ihania tarinoita ja katson näitä kauniita kuvia!
    Ikävöin Hankoon aina monta kuukautta kesäloman jälkeen. Joka ikinen kesä haluaisin jäädä pidemmäksi ja pidemmäksi aikaa.
    Ihania kuvia, ihania tarinoita ja ihana tunnelma.
    -Heli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heli! Noin se meilläkin alkoi... Ja nyt olemme asuneet täällä kohta 8 vuotta! Ja yhä edelleen, kun ihmiset viikonlopun tai kesän jälkeen pakkaavat ja lähtevät, minä ihan kihisen onnesta kun saan jäädä! :)

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"