30.12.2011

Indokiinalainen ilta










Voi taivahan talikynttilät miten ihanasti me eilen söimme! Muistanette vielä "vietnamilaiset possupallerot"? No, olimme jälleen saman ystäväperheen luona ja kokkasimme (ja söimme) oikein olan takaa. Kirjatoukalla on kunnia toimia sous-chef'inä kun isäntä valloittaa keittiön, ja opin aina valtavasti. Sitä niin jumittuu omiin resepteihinsä, joten miten hauskaa onkaan tehdä jotain ihan muuta.

Ja siis mitä muuta? No:

- Uppopaistettuja katkarapuja maustesekoituksella pyöräytettyinä ja itsetehtyyn valkosipulimajoneesin dippaillen
- Kanelilla ja kuminalla maustettuja, chilissä, valkosipulissa ja inkiväärissä paistettuja tiikerirapuja kera kevätsipulisilpun ja paahdetun pähkinärouheen
- Sitruunaruoho-kookossimpukoita
- Paahdetulla ja sitten revityllä possun kasslerilla ja asiaan kuuluvilla tykötarpeilla täytettyjä patonkeja

Uuden vuoden juhliin annan teille nyt noiden simpukoiden reseptin, se palvelee isompaakin juhlajoukkoa ja on ihanan kevyt ja maukas samppanjan seuralainen. Meillä lapsetkin rakastavat simpukoita, joten se kelpaa kaikille.

2 kg tuoreita sinisimpukoita keitetään vähässä vedessä nopeasti avonaisiksi (muistathan heittää pois ne, jotka eivät aukene!)
Simpukat siirretään sivuun odottamaan ja padassa pehmitellään öljyssä 4 rkl hienoksi leikattua sitruunaruohosilppua, 4 salottisipulia pieneksi leikattuna ja 1-2 punaista chiliä viipaloituna (me laitoimme siemenineen). Sekoita joukkoon 2 tlk kookosmaitoa, 2 rkl sokeria, 4 reilua rkl kalakasiketta ja kunnon loraus kuumaa vettä ja anna kiehahtaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja pyöräytä joukkoon mustapippuria sekä tuoreita mintun ja korianterin lehtiä. Valmis!

Ohjeet, pikkuriikkisen soveltaen, yläkuvan keittokirjasta "Indochine".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"